lauantai 16. syyskuuta 2023

Eilisen tankan lyhyt kommentaari ja pientä sekaporinaa.


16.09.2023        26


Eilisen tankan lyhyt kommentaari ja pientä sekaporinaa.Tänään on syyskuun kuudestoista näin normaalin kalenterin mukaan. Jos eläisimme Ranskan vallankumouskalenterin ihanteiden mukaan niin niin nyt olisi Fructidor -kuun kolmaskymmenes päivä. Seuraavat viisi päivää olisivat hyveen päiviä ja sitten kuudentena päivänä alkaisi uusi vuosi.


Eilinen tanka liikkui näissä lähtökohdissa. Tasavaltalaiskalenterissa on tänään korin päivä, eilen oli kastanjan päivä, torstaina maissin päivä ja sitä ennen kultapiiskun. Kyseessä siis varsin hyvä korillinen erillaisia luonnontuotteita. Tasavaltalaiskalenterin ihanteet eivät ole ihmisissä vaan kasveissa eläimissä ja hyötyä tuottavissa esineissä. Hilla, Sirpa, Iida ja Orvo jäisivät siis omaan arvoonsa.


Kultapiisku on kasvi joka lisää virtsan eritystä. Aikoinaan veistelin siitä toiseksi edellisessä elämässäni herjaa työtovereille. Ajatukset uusista urheilulajeista pyörivät usein mielessä ja yksi sellainen oli omalla tavallaan kansallisromanttinen ”kuviokusenta.” Kultapiisku-tee olisi kuviokusijan luonnonmukaista dopingia niin sanoaksemme. 


Tänään ei ollut suomessa myynissä marrooneja eli kastanjoita. Jotain sentään piti hankkia iltaselle kun on tavallaan vuoden viimeinen päiväkin. Viikunat ja maapähkinävoi saavat käydä korvikkeesta.


Tänäisen Helsingin Sanomien Visio-liitteessä oli pari huomionarvoista juttua. Toinen puhui aina niin arvoituksellisesta Kiinasta ja toinen Elon Muskista. Kiinasta on joskus tullut kirjoitettua ja ehkäpä tässäkin blogissa julkaistaan vielä hyvin kryptinen kirjoitus ”Kaksisuuntainen ilmastosopimus” uudelleen päivitettynä. Ihminen haikailee muille planeetoille vaikka täälläkin olisi kosolti tutkittavaa. Kaikilla mittapuilla kiinalaiset ja kiinan sivilisaatio ovat aivan oma planeettansa.


Toinen kirjoitus puhui Elon Muskista. Hänestä on tehty nyt kirjakin ja asialla on ollut Steve Jobs-elämänkerran tekijä Walter Isaacson. Pitkään ihmiskunta oli tottunut siihen että patsaita ei tehdä elävistä henkilöistä, elävien runoilijoiden kirjoituksista ei tehdä väitöskirjoja eikä muutenkaan nosteta ketään jalustalle ennen kuolemaa. Ajat kuitenkin muuttuvat ja meidänkin pitää muuttua niiden mukana.


Jos kiinalaiset ovat arvoituksellisia niin samaa voidaan sanoa Muskista. Ehkä en koskaan enää julkaise lauantaista sietokilpailua Uuden Suomen Puheenvuorossa. Jos niin tekisin, kuten en tee varsinkaan kun nyt menee alta pois paras kysymys mitä ikään niin voin kysyä:


Mikä on elonmaskin vastakohta?


No vastaus sitten huomisessa postauksessa. Kun luin Vision jutun niin tuli mieleen vaha kirjoitukseni ETISJÄ-lehdessä noin viidentoista vuoden takaa. Kirjoitin pitkän jutun jonka nimi oli ”Ihmislasten kauhea meno jatkuu — Uudemmat 7 sinettiä.” Yksi noista sineteistä käsitteli terraformalisaatioita ja mieleen tuli taas tänään kirjoitinko silloin nuorempana jopa jotain profeetallista juuri tuossa kirjoituksessa näillä sanoilla:


”Aikojen lopulla ihmisten pahuus ja ahneus saavutti hirmuiset mittasuhteet. Oli mies nimeltään Haon. Hän omisti koko maailman ja hänellä oli kaikki valta. Hän inhosi kaikkea mitä muut ihmiset tekivät, ja hän päätti tuhota koko ihmissuvun ja kaikki mitä maan päällä oli. Hän rakensi valtavan laivaston avaruusaluksia ja suuren planeettaa kiertävän avaruusaseman. Hän kirjoitti kaiken elämän koodin ylös ja päätti asuttaa Mars- planeetan. Mukaansa hän otti kolme poikaansa ja heidän vaimonsa. Elämän koodit oli tallennettu ja uudelleen rakennettu. Hän julisti uuden luomisen ja kaikki oli valmista...”

Lentopallon EM-kisoista ei tullut Suomen nuoren joukkueen kasvutarinaa mutta näyttää siltä että Italia on saavuttamassa yhden etapin matkalla XXXIII olympiadin kisojen voittoa kohti. Ottelu on seuraamisen arvoinen ja paras voittakoot.

Inno di Mameli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tanka. Profeetta pettyy

                                                                                                                                            ...