maanantai 18. syyskuuta 2023

Mikä puolue ajaisi näitä asioita?

 18.09.2023        28


Mikä puolue ajaisi näitä asioita?Aivan mitään kirjoittamatta voi sanoa ettei mikään puolue. Selailen nykyään kirjallista jäämistöäni. En sen vuoksi että tuntisin aikani olevan loppumaisillaan vaan silkasta ihmettelystä. Ja kirjallinen varkaus ei ole niin paha asia jos käyttää nuoremman itsen kirjoittamia juttuja ja vähän jopa niitä muuntelee.


Kirjoittelin Henri Järvisen päätoimittajakaudella neljän vuoden aikana aika monta juttua Etsijä-lehteen. Ensimmäiset jutut ilmestyivät vuonna 2005. Kysehän on jonkinsortin kristillisistä piireistä nousseesta lehdestä jolla on jo yli satavuotinen historia. Tuolloinen Turun piispa, sittemmin arkkipiispa Kari Mäkinen joutui ilmeisesti viran puolesta lukemaan kaikki kirjoittamani jutut. Mies ilmaisi kerran ettei hän oikein pitänyt kirjoittamistani jutuistani paitsi kahdessa lehdessä ilmestyneistä ”Ilkeän miehen sananlaskuista.” No ilkeimmät jätin kyllä pahemman päivän varalle ja siellä ne ovat edelleen. 


Laajassa kirjoituksessa ”Ihmislasten kauhea meno jatkuu — Uudemmat seitsemän sinettiä” pohdiskelin yksinkertaisemman elämäntavan vaatimusta. Kirjoitus päättyi seitsemän teesin luetteloon joita edelleenkin kannatan. Pyrkyryydessäni yritin jopa eduskuntaan vuonna 2011 ja sain jopa 1295 ääntä Varsinais-Suomen vaalipiiristä Perussuomalaisten listalla. Se oli aikaa ennen Jussuf Oha-Allahin mamukriaattia kun puolue oli ainakin jollakin tavalla vanha-vennamolainen huolimatta siitä että puolueesta rakennettiin erään minua paremmin menestyneen pyrkyrin eli Timo Soinin kantorakettia ministeritaivaalle. Ensimmäinen vaihe eli voimakone , Wernher von Braunin suunnitteleman Saturnus V-kantoraketin ensimmäiseen vaiheeseen verrattavaa monsteria, oli Toni Halme ja toinen vaihe Halla-ahon lietsoma maahanmuuttokriittinen liike. Ei ollut muuta mestaria kuin Jussuf ja Tutias oli hänen aseenkantajansa. Kerroin jo vuonna 2010 usealle silloiselle puoluetoverilleni että kuka tahansa joka kerää kunnon köörin tuekseen voi kaapata puolueen ja niinhän siinä sitten kävi. Minulle tosin hymähdeltiin.


Niin se vain on ja se on tunnustettava! Omat kallisarvoiset periaatteet on valmis myymään menestymisen toivossa. Mutta palataanpa niihin teeseihin jotka koskevat yksinkertaisempia elämäntapoja.
I Yksinkertainen elämäntapa ja maalla asumisen ihannointi ei ole ratkaisu ellei liikkumista rajoiteta ja ihmisiä velvoiteta omakohtaiseen ruuantuotantoon.

II Tekniikan tulee luoda käytännöllisiä sovellutuksia jotka aidosti vähentävät energiankulutusta.

III Kansalaistaito on otettava jälleen koulujen oppiaineeksi ja sille on raivattava tilaa muiden oppiaineiden kustannuksella. 

IV Tarvitaan aivan uudenlaisia ”terveystarkastajia”, joilla on myös esivallan valtuutus panna toimeen nopeasti erinäisiä asioita.

V Parantuneiden elämäntapojen ei tarvitse olla mikään ikävä ja tylsä asia.

VI Vastuu yksinkertaisempien elämäntapojen omaksuttamisesta on myös kirkolla ja sen työntekijöillä.

VII Yhteiskunnalla tulee olla mahdollisuus puuttua kohtuuttomiin pyrkimyksiin jotka juontavat juurensa ylikorostuneesta nautinnonhalusta. Vaarallisen prosessin kääntäminen oikealle kurssilleen vaatii yksilönvapauden rajoittamista.


Kyllähän noista saisi aikamoisen hallitusohjelman. Liekkö piispa Mäkistä ärsyttänyt kuudes teesi. Tuo von Braunin Saturnus vitosen ensimmäinen vaihe kulutti sekunnissa 20000 litraa polttoainetta ja sen syöttämiseen viiteen rakettimoottoriin vaati noin 320 megawatin hetkellisen tehon. Juuri tällä hetkellä kun kello on 23.22 päiväleiman päivänä Suomessa kulutetaan sähköä 8206 megaa. 320 megaa on tuosta vain 1/25 eli 4 prosenttia. Hirmuinen vekotin… Eikä sillä todellakaan ole mitään tekemistä yksinkertaisten elämäntapojen kanssa. Kaikkihan on suhteellista mutta niin se vain on että vuonna 2003 ei Timo Soini olisi päässyt eduskuntaan ilman Tony Halme efektiä. Puolue pääsi kolminkertaistamaan puoluetuen määrän ja Soini sai näkyvyyttä. Paljon jää sanomatta mutta sehän onkin tarkoitus ja siihen jäädään vaikka kuinka yritettäisiin. Keskeneräisyys, hieman surullista…


https://www.youtube.com/watch?v=i55JDPEvDGU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tanka. Profeetta pettyy

                                                                                                                                            ...